Gode råd til hverdagens regnskab i virksomheden

Mange virksomhedsejere har det med at forsømme regnskabet i hverdagen. Det er helt naturligt, for det er jo bare mere spændende at lave de ting, man virkelig er god til. Er du tømrer, vil det være sjovere at bygge og fakturere din tid ud. Regnskabet skal dog stadig laves. Går der for længe mellem du indtaster dine bilag i dit regnskabsprogram, så kan det blive et problem for dig. Du kan komme bagud, og det tager tid at indhente. Hvis du vil blive klogere og have nogle gode råd til hverdagens regnskab, så læs med her!

Få en god rutine

Første punkt på listen handler om at få en god rutine. Mange har succes med at sætte et bestemt tidsrum af til bogføring. Det kan være en gang om ugen eller to gange om ugen. I starten vil det være svært, men jo mere vant, du bliver til det, jo lettere bliver det også. Venter du som før nævnt for længe med at bogføre, så kan du hurtigt komme bagud. Det er en ond spiral, som man kan komme ind i. Sørg derfor at være meget disciplineret. Er det et problem at motivere dig, så kan du få din kone til at holde dig op på, at du nu skal have det gjort.

Sæt dig ind i regler

Der er nogle forskellige regler alt afhængig af, hvilken virksomhedsform du har. Inden du kommer for godt i gang med dit firma, skal du have styr på de forskellige regler og krav, der vil være til dig. Har du for eksempel et ApS, skal dit årsregnskab godkendes af en revisor. Er du i tvivl kan du kontakte de offentlige myndigheder eller en revisor for at få styr på din situation.

Kan du automatisere noget?

Mange af regnskabsprogrammerne i dag er så moderne, at de kan automatisere forskellige processer i regnskabet. De fleste regnskabsprogrammer har en app tilknyttet, hvor du kan uploade billeder af din kvittering. Så ligger den klar derinde, når du skal bogføre den. Så slipper du også for store mapper fyldt med kvitteringer. Driver du en webshop eller en fysisk butik kan du også automatisere meget af regnskabet. Du kan nemlig opsætte en integration, der sørger for automatisk bogføring. Det kræver dog, at du har et CMS-system, som det virker til. Dog er de danske regnskabsprogrammer efterhånden godt med og kan klare de fleste CMS-systemer.

Dette var et par gode råd til hverdagens regnskab. Efter i dag skal du sætte dig ned og få styr på, hvornår du vil bogføre. Få lavet din rutine, så du ikke kommer bagud med dit regnskab. For de fleste vil søndag eller fredag eftermiddag give mening. Husk dog, at der også skal være plads til at holde fri. Indhent evt. 3 tilbud på bogholdere på bog-holder.dk, så kan du nemt og hurtigt få ekstra tid i en ellers travl hverdag.

Skriv en kommentar