Gode råd til førstegangsforælderen

Der er ingen tvivl om, at langt størstedelen af alle forældre kan skrive under på, at det er fantastisk at blive forælder. Men der er selvfølgelig også en bagside af medaljen, for det kan nemlig også være rigtig hårdt at blive forælder. Pludselig bliver du nødt til at organisere dit liv meget mere og hele tiden planlægge dine aktiviteter med udgangspunkt i dine børn.

 

For førstegangsforælderen kan det at få børn føles som en stor omvæltning, der er svær at affinde sig med. Hertil kommer, at du skal anskaffe dig en helt masse ting, du ikke lige har liggende i forvejen. Babytøj, autostol, legetøj og puslebord er blot nogle af de ting, du bliver nødt til at investere i. Hvis dit økonomiske råderum ikke er stort nok, så lån penge hurtigt og nemt, så du kan blive klar til at blive forælder.

 

Sørg for at mødes med andre mennesker

Når du bliver forælder og går på barsel, bliver dit liv pludselig markant anderledes. Jobbet er lagt på hylden for en stund, og du underholder dig i stedet med at skifte bleer, made, trøste og putte dit lille barn. Du bliver hurtigt fanget i din egen lille boble. Sørg derfor for at skabe afveksling i din nye hverdag, og kom ud og mød andre mennesker. Du kan med fordel gøre følgende:

  • Meld dig ind i en mødregruppe
  • Tag til babysvømning
  • Mød dine venner og veninder uden for hjemmet

Det er vigtigt, at du kommer ud af huset og snakker med andre mennesker, så du ikke kommer til at føle dig helt isoleret med din nyfødte. Det vil gaven dit personlige velvære.

 

Du må ikke glemme dig selv undervejs

Nye forældre kan nemt komme til at tilsidesætte sig selv, når deres første barn kommer til verden. Det er til en vis grad også nødvendigt at tilsidesætte sine egne behov. Dog bør du forsøge at holde fast i dine interesser og gøre ting, som du holder af. Det vil give dig mere overskud og hjælpe dig til ikke at blive helt udkørt af din nye forældrerolle.